Vastuullisuus

VVO-yhtymä Oyj:n tehtävänä on luoda parempaa kaupunkiasumista. Tavoitteena on luoda vuokra-asumiseen lisää tarjontaa ja uusia palveluratkaisuja sekä helpottaa vuokra-asuntojen saamista ja niissä asumista.

Konsernin käytössä olevat harmaan talouden torjuntamallit ylittävät monelta osin lain vaatimukset. Kaikkien toimittajaverkostoon kuuluvien yritysten tilaajavastuutietoja valvotaan jatkuvasti tilaajavastuu.fi-verkkosivuston Luotettava kumppani -palvelun kautta.

Arvio VVO-konsernin vuoden 2016 veroista ja veronluonteisista maksuista on noin 100 miljoonaa euroa. VVO-konsernin 235 miljoonan euron investoinneissa vuonna 2015 oli RT/VTT:n selvityksessä vuoden 2014 tuloksen mukaan arvioituna veroja ja veronluonteisia maksuja 41 prosenttia eli koko hankintaketjussa yhteensä noin 96 miljoonaa euroa. VVO-konsernin verojalanjälki on julkaistu vuoden 2015 vuosikertomuksessa.

Ilmastokumppanuussopimus Helsingin kaupungin kanssa jatkuu. VVO-konserni on sitoutunut myös Vuokratalojen Energiatehokkuussopimukseen (VAETS), jossa 2016 tavoitteiksi on asetettu seitsemän prosentin lämmitysenergiansäästö vuoden 2009 tasoon verrattuna. Vuokratalojen energiatehokkuussopimuksessa vuodelle 2016 asetetut säästötavoitteet on saavutettu ja kiinteistösähkön osalta ylitetty. VVO päätti liittyä VAETS II -sopimukseen katsauskauden jälkeen 14.10.2016. Alkavalla sopimuskaudella asuntosijoitusyhtiön tavoitteena on 7,5 prosentin energiansäästö vuoteen 2025 mennessä.

Vastuullinen kesäduuni -kampanja palkitsi jälleen Suomen vastuullisimmat kesätyönantajat. VVO-yhtymä Oyj sijoittui suurten työnantajien sarjassa kolmanneksi.

Virkeä-ohjelma on VVO-konsernin ja tulevaisuuden urheilulupausten välinen yhteistyöohjelma, joka tukee rahallisesti nuoria lahjakkuuksia. Tänä vuonna ohjelma kattaa yksilöurheilun lisäksi myös joukkueurheilun. Virkeä-joukkuetukea saavat kaudella 2016–2017 FC Honka Ry:n naisten liigajoukkue ja neljä tyttöjoukkuetta. Virkeä-sponsoriurheilijoina ovat vuonna 2016 Lassi Etelätalo (yleisurheilu), Henry Manni (pyörätuolikelaus), Nooralotta Neziri (yleisurheilu), Venla Paunonen (yleisurheilu), Tommi Pulli (pikaluistelu), Mimosa Jallow (uinti) ja Jenni Saarinen (taitoluistelu). Virkeä-ohjelman stipendejä myönnettiin jälleen 25 lupaavalle urheilijalle syksyn 2016 haussa. Stipendin voi saada 12–20-vuotias nuori urheilija, joka sitoutumisellaan osoit-taa halua menestyä lajissaan. Yhteensä stipendejä on myönnetty vuodesta 2012 lähtien 225.

Pikalinkit:

 
 
 

© VVO-yhtymä Oyj 2015 - 2016 | Aineistopankki